A séf felfedte a kulisszatitkot: ha ezt a különleges módszert alkalmazod a fagyasztott borsó elkészítésekor, az íze messze felülmúlja majd azt, amit eddig valaha tapasztaltál!


Unod már, hogy a fagyasztott zöldborsó mindig ízetlen és pépes lesz főzés után? Egy profi séf most megmutatta, hogyan készítsd el úgy, hogy ellenállhatatlanul ínycsiklandozó legyen.

A fagyasztott zöldségek sokak számára csupán alternatív megoldást jelentenek a friss alapanyagok helyett, pedig valójában igazi kincsek rejtőznek bennük, tele előnyökkel. Az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy a fagyasztott zöldségek tápanyagtartalma alacsonyabb a frissekhez képest, de ez nem igaz: a legtöbb fagyasztott zöldséget érett állapotukban, közvetlenül a szüret után gyorsfagyasztják, így a vitaminok és ásványi anyagok - különösen a C- és B-vitaminok - szinte teljes mértékben megőrződnek. Ha tudatos vásárlóként ügyelünk arra, hogy a csomagolásban ne legyen hozzáadott cukor, só vagy telített zsír, akkor tiszta, természetes alapanyagokkal dolgozhatunk. A praktikum is kiemelkedő érv a fagyasztott zöldségek mellett. Nem kell bajlódnunk a mosással, hámozással vagy szeleteléssel - minden elő van készítve, így rengeteg időt spórolhatunk meg a rohanó hétköznapok során, és gyorsabban tálalhatjuk az ételt a családnak. A legjobb, hogy annyit használhatunk belőlük, amennyire szükségünk van, a megmaradt részt pedig visszatehetjük a fagyasztóba, így csökkentve az élelmiszerpazarlást. Ráadásul, ha akciósan szerzünk be fagyasztott zöldségeket, hosszú távon is jelentős megtakarítást érhetünk el. A változatosság is a fagyasztott zöldségek javára válik: egész évben hozzájuthatunk például zöldbabhoz, spenóthoz vagy bogyós gyümölcsökhöz, még akkor is, ha ezek frissen nem elérhetőek. Mivel a fagyasztott termékek nem romlanak meg gyorsan, mindig kéznél vannak, ha egy gyors, tápláló és ízletes ételre vágyunk. Számtalan fogás készíthető belőlük: ízletes krémlevesek, főzelékek, rántott finomságok vagy gazdag egytálételek formájában. A leggyakoribb fagyasztott zöldség, a zöldborsó, szintén sokféleképpen felhasználható, de sokan nem is sejtik, hogy milyen egyszerű elrontani. Szerencsére egy tapasztalt séf megosztott egy nem hagyományos technikát, amelyet eddig kevesen ismertek, pedig érdemes ezt az új módszert kipróbálni. A végeredmény ugyanis érezhetően ízletesebb lesz. Ha szeretnél többet megtudni, nézd meg a galériát!

Related posts