Baján különleges lehetőség vár a fiatalokra: ingyenes halászléfőző tanfolyamot hirdetnek tinédzserek számára! Ez a program nemcsak a hagyományos magyar konyha ízeivel ismerteti meg a résztvevőket, hanem remek alkalom arra is, hogy új barátságokat kössenek


A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete egy igazán izgalmas eseménnyel készül, amelyre érdemes lesz figyelni – olvasható egy friss bejegyzésben.

Idén Baján izgalmas, ingyenes programok várják azokat a fiatalokat, akik szeretnék elsajátítani a főzés művészetét. A Bérci házban különösen nagy figyelmet kap a halászlé elkészítésének titkai, ahol a helyi diákok a gasztronómia e remekművét tanulhatják meg. Az első főzőóra 2025. február 6-án, 15 órakor veszi kezdetét. A foglalkozásokra minden hónap második csütörtökén 15 és 17 óra között kerül sor a Bérci házban, ahol a fiatalok nemcsak az étkezés örömeit, hanem a közösségi élményeket is élvezhetik.

Jelentkezésedet február 4-ig küldheted el Martonosi Attilának. Őt emailben ([email protected]) vagy telefonon (+36 30 9530062) is megkeresheted.

A hazai halászlére vágyakozók körében mindig is megosztó kérdés volt, hogy a dunai vagy a tiszai változat a finomabb. Baja és Szeged régóta harcolnak az "igazi halászlé" címért, mindkét városnak megvan a maga jellegzetes ízvilága. A dunai verzióban gyakran említik a gyufatésztát, míg a tiszai receptnél a passzírozás játszik kulcsszerepet. Egy amerikai gasztrovlogger véleménye szerint a bajai halászlé felülmúlja a szegedit. Mohács sem marad ki a halászlé hagyományából; itt a Duna partján nem készítenek alaplevet, és a halászlékocka sem kerül a bográcsba, így a helyi ízek tisztán, a friss halak természetes zamataival érvényesülnek.

Related posts