Nagyot tévedsz, ha ezeket a 8 élelmiszert nem tárolod a hűtőben – az egészséged kockázatban van!

Segítünk, hogy mit tegyél be a hűtőbe, hogy tovább elálljon.
Évek óta heves viták övezik, hogy bizonyos élelmiszereket a hűtőszekrényben vagy inkább a konyhaszekrény polcain érdemes-e tárolni. Gondoljunk csak a tojásokra, az almákra vagy akár egy felbontott ketchup palackra. Nemrég egy vendéglátó ipari cég felfedte azokat az ételeket és italokat, melyek valóban a hűtőben lenne a megfelelő helyük, mégis sokan nem ezt a megoldást választják.
Az Alliance Online nevű vendéglátóipari beszállító cég most rámutatott arra, melyek azok az élelmiszerek, melyek a hűtőben tárolva tovább maradnak frissek. Azt állítják, ha betartjuk az útmutatásukat, hosszútávon a pénztárcánk is hálás lesz. Számításaik szerint ezen ételek és italok megfelelő hűtésével évente körülbelül 340 fontot, vagyis több mint 160 ezer forintot is megtakaríthatunk. Íme, a lista!
Ezekkel a termékekkel kapcsolatban fontos figyelembe venni, hogy ha a felbontást követően több mint egy hónapig tervezzük a fogyasztásukat, akkor elengedhetetlen, hogy a hűtőszekrényben tároljuk őket. Ez a lépés segít megelőzni a baktériumok elszaporodását a termékekben, így biztosíthatjuk az ételeink frissességét és biztonságos fogyasztását.
A citrom, a narancs és a lime akár négyszer tovább is megőrzik a frissességüket, ha a hűtőben tároljuk őket. Ennek az az oka, hogy a hűvösebb hőmérséklet megakadályozza, hogy kiszáradjanak.
A vörösbort felbontás után újra le kell zárni, és hűtőszekrénybe kell tenni. Ez segít lelassítani az oxidációs folyamatot, és megakadályozza, hogy a bor hamar megromoljon. Ha megfelelő módon tároljuk, körülbelül öt napig áll el.
A hűtés segít megvédeni a tojást a szalmonellától, és biztosítja, hogy a lehető legtovább maradjon friss.
Ha szeretnéd, hogy a terméked minél tovább megőrizze frissességét, érdemes hűtőszekrényben tárolni. Ezzel a módszerrel akár 6-8 hétig is élvezheted a kiváló minőségét.
Bár sokan a szobahőmérsékleten tartják a különféle dzsemeket és lekvárokat, érdemes tudni, hogy a konyhaszekrény sötét és meleg környezete kedvez a penészesedésnek. A megfelelő tárolás érdekében érdemes inkább hűvösebb helyet választani, így hosszabb ideig megőrizzük a finomságok frissességét.
Sok krémlikőr tartalmaz tejtermékeket. Bontatlanul körülbelül két évig elállnak a konyhaszekrényben vagy a spájzban, felbontás után azonban a hűtőben érdemes őket tárolni, és hat hónapon belül el kell őket fogyasztani.