Káposztás pirog, az orosz konyha ínycsiklandó remeke: a lágy, vajas tészta öleli körül a fűszeres, zamatos tölteléket, amelyben a káposzta és a fűszerek harmonikus egyvelege rejlik.

Először is, a lisztet egy tálba szitáld, majd alaposan keverd össze a sütőporral. Ezután a puha vajjal morzsold el a keveréket, hogy egy homogén állagot kapj. Következő lépésként add hozzá a tojást és a tejfölt, majd gyúrd össze az egészet, amíg sima tésztát nem kapsz. Végül tedd a tésztát a hűtőbe, és hagyd pihenni legalább egy óráig.
Közben készítsd el a tölteléket: a káposztát finomra gyaluld le vagy vágd vékony csíkokra. Szórd meg egy csipet sóval, és hagyd pihenni 15 percig, hogy kiengedje a levét. Ezután alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Egy lábosban hevíts egy kevés olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold üvegesre. Ezután jöhet a kinyomkodott káposzta; szórd meg frissen őrölt borssal, öntsd rá a bort, és párold puhára körülbelül 20 perc alatt.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és nagy méretű fánkszaggatóval szaggasd ki. Minden darab tetejére helyezz a töltelékből, majd a széleit csípd össze. Helyezd el a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy az összecsípett rész legyen alul. Kend meg a darabok tetejét tojással, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd őket pirosra.