Közegészségügyi Hivatal: Az ünnepek varázsa mellett sem szabad elfeledkezni a rendszeres mozgásról és a tápláló, kiegyensúlyozott étkezésről!

A közegészségügyi hivatal ajánlása szerint a húsvéti ünnepek alatt érdemes időt szánni a sétákra, valamint az egészséges ételek elkészítésére is. Az alkoholfogyasztással kapcsolatban pedig javasolják, hogy legyünk körültekintőek.
A közegészségügyi hivatal arra emlékeztetett, hogy a húsvéti ünnepek ideje alatt sem szabad megfeledkezni a mozgásról és a kiegyensúlyozott étrendről. Több tippet is adtak arra, hogyan tölthetik egészségesebben az ünnepeket.
A sütemények helyett például érdemes gyümölcssalátákat fogyasztani, amelyeket zsírszegény túróval, joghurttal vagy sajttal lehet kombinálni. Sütéshez ajánlják a tönköly- vagy teljes kiőrlésű lisztet, cukor helyett pedig mézet, vagy aszalt gyümölcsöt.
A rántott ételek fogyasztását érdemes minimalizálni, helyettük inkább a sütés vagy párolás módszereit válasszuk. A halak rendszeres fogyasztása is jótékony hatással van egészségünkre! Az ÚVZ figyelmeztet arra, hogy a zöldségek szerepe sem elhanyagolható a táplálkozásunkban. A klasszikus burgonyasaláta készítésekor választhatjuk a majonéz helyett a natúr joghurtot, ami egészségesebb alternatíva. Ne feledkezzünk meg a sófogyasztás csökkentéséről sem – a napi ajánlott maximum 5 gramm, ami körülbelül egy teáskanálnyi mennyiségnek felel meg.
Óvatosságra intenek az alkoholfogyasztással kapcsolatban is: "Üres kalóriákat viszünk be vele, és növeli az étvágyat az egészségtelen ételek iránt." A mozgásról sem szabad megfeledkezni! Azt javasolják, hogy sétáljanak egyet a szeretteikkel.