Miért ne tekintsük különlegesnek az olívaolajat? Talál-e kihívást egy Michelin-csillagos étterem számára? Az olívaolaj nem csupán egy egyszerű hozzávaló; gazdag ízvilágával és egészségügyi előnyeivel sokak szívét elnyerte. Ugyanakkor fontos, hogy ne csupá


A Filéző podcast legújabb, tematikus évadában a konyhai alapanyagok világát fedezzük fel Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd séf és Szabó Adrienn dietetikus szakértők segítségével. Harmadik epizódunk középpontjában a zsír és az olaj áll, amelyek a disznótoros ünnepi fogásoktól kezdve a diétás salátákig végigkísérik étkezési szokásainkat. De vajon mikor és miért kezdtek el az emberek megcukrozni a zsíros kenyeret? Milyen alapanyagokból készült eredetileg a margarin? Hányféle olajat érdemes fogyasztani egy étkezés során? És vajon miért került az avokádó a dietetikusok kereszttüzébe? Tarts velünk, és tudd meg a válaszokat!

Related posts